Ћоше за LEGO коцкице > Шта кутија скрива

70810 - MetalBeard's Sea Cow

(1/1)

Miroslav:
70810 - MetalBeard's Sea Cow



Morska krava, jedna od mojih ličnih tihih patnji, obrela se na stolu za recenziju.

U pitanju je najveći set iz serije posvećenih Lego Movie filmu, a broj Lego kockica koje se u njemu nalaze je stvarno impozantan. Set sadrži 2741 deo!

Uostalom, pogled na sadržaj kutije dovoljno govori.

Obratiti pažnju na minifiguru radi bolje percepcije količine. :D

Nažalost, sve fotografije su mi lošijeg kvaliteta i osvetljenja, pošto su sitni sati bili jedino vreme kada sam morao da se posvetim ovoj muci. Srećom, to je bila jedna veoma slatka muka. ;)



Uz set su došle četiri minifigure, kapetan MetalBeard, maca koja pati od morske bolesti, dva mikromenadžera i čuvenu fotelju na sprat.



Na samu gradnju ne bih trošio previše opisa..



Sama osnova broda je veoma mala, ali njegova najveća vrlina je visina.  Čak 58 centimetara čiste Lego visine!



Iako posmatran izdaleka ne deluje kao preterano složena kreacija, svaki brojčani set kesica je zahtevao bar sat vremena gradnje. Izuzetan broj sitnih delova.



Gradnja verovatno ne bi oduzimala toliko vremena, da nije problem razlikovati boje koje su odštampane u uputstvu naspram onih koje izvlačite iz kesica. Veliki broj tamnih ili skroz crnih delova koji vam neretko odvuku pažnju i naprave problem. Nema ništa gore nego kada posle desetak minuta shvatite da je negde unutra ostao veoma bitan deo za spoljašnost broda.



Iako ne deluje kao da je dizajniran sa takvom svrhom, brod se čini poprilično modularnim, te ga je moguće "nasilno" razdvojiti na više celina radi lakšeg prenosa. Tu se pre svega misli na krme broda koje je pravi soliter.



Tokom gradnje sam se više puta zapitao kako oceniti igrivost ovakve skalamerije. Iako celu seriju setova posvećenih Lego Movie filmu gledam kao pretežno "dečijoj", ovo čudo je ipak preteško za nekog omalenog Lego fana. Takva situacija navodi na zaključak da je ovo ipak set "prestiža" namenjen AFOL zajednici.



Negde usput sam pomislio na Lego Orthanc kulu i kako je ona veoma jednostavna za sklapanje naspram ove grdosije. :D



Kako se polako stizalo do vrha do glave mi je došla jedna misao. Zašto nisu iskoristili ovoliki broj delova, kompleksnost samog broda i gomile zupčanika i napravili mehanizam za pomeranje velikog broja tih elemenata.
Dovoljno je bilo postaviti točkiće na dno, te da se običnom gurkom pokrene jedan krajnje jednostavan tehnics mehanizam i doživljaj bi bio potpun. Tu bi se možda došlo i do one ranije spomenute igrivosti!



Medjutim, ovde je izgleda isključiva poenta bila u količini delova, a svaka druga funkcionalnost svedena je na čistu pristupačnost minifigurama i manjoj verziji kapetana MetalBeard-a.



Za takvom solucijom ostaje velika žal, ali ostavlja i prostor MOC-erima da sami dodju do takve realizacije!



Na kraju jedno sumiranje ovog seta. Idealan za kolekcionare i takmičenje čiji je veći, ali slaba vajda za dečiju radost kroz igru.



Doduše, set donosi stvarno puno delova za MOC-ovanje malih ljubitelja Lego kockica.  ;)



I za kraj, "Morska krava" na pučini..

Profa21:
Lep prikaz jako lepog broda :)

Nažalost, brod je samo za gledanje i divljenje, ja nikako ne bih umeo da se igram sa njim  :(

Miroslav:
https://www.flickr.com/photos/129451973@N06/sets/72157651020630635

Evo kako to rade ljudi sa normalnim osvetljenjem. I viškom vremena! :D

Belgrade`s finest:
Сјајна рецензија!
Посебно ми је драго што се форум постепено пуни рецензијама

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju